Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Solpolitik

I Børnehuset er vi ude med børnene så meget som muligt hele året rundt. Det er sundt og dejligt for børnene, men i foråret og sommerperioden er vi bevidste om, at solen er ekstra skarp ved huden.

Vi vil passe på, at børnene ikke bliver solskoldede, når de er i Børnehuset. Vi er opmærksomme på vejledninger fra Kræftens Bekæmpelse.

Vi har nogle dejlige legepladser med masser af skygge. Vi har solsejl og parasoller til sandkassen samt mulighed for skygge under træer og halvtag. Vi er opmærksomme på, at børnene undgår at sidde og lege længe i den direkte sol. Vuggestuebørnene er ikke ude i solen i tidsrummet kl. 11-14.

Når det er sommer og sol, forventer vi, at alle børn smøres hjemmefra med solcreme. Vi anbefaler, at børnene beskyttes af løstsiddende tøj, der dækker til knæ og albuer gerne i lyse farver pga. varmen samt en solhat, der skygger for ører og nakke. Det er en god ide, at de yngste børns hat kan bindes.

Personalet holder øje med børnene og vurderer, om der er brug for at smøre dem med solcreme over middag. Børnehuset har indkøbt solcreme til formålet. Vi bruger solcreme, der lever op til anbefalingerne fra Kræftens bekæmpelse og med en solfaktor på mindst 15.

På baggrund af den skærpede opmærksomhed omkring børns ophold i solen er børnene ikke ude med bar overkrop og bader ikke.

Børnene opfordres til at drikke vand på ekstra varme dage. Børnehavebørnene har mulighed for selv at tage vand på legepladsen, og vuggestuebørnene tilbydes vand.
    
  
  

Børnehuset, Villavej
Villavej 16  -  7430 Ikast
Tlf. 99 60 45 90  -  bornehusetvillavej@ikast-brande.dk